Banner
Hjem > Blog > Indhold

Om Bambus

Jul 07, 2018

Bambus er nok den mest nyttige plante i verden. Det har mange anvendelser og meget korte vækstcykler. Den kan høstes i 3 til 5 år. Sammenlignet med det meste af blødt træ (nåletræ) og hårdt træ (løvtræ), kan det høstes fra 10 til 50 år. Den vokser hurtigere end 1/3, det hurtigste træ. Nogle arter af bambus kan vokse 4 fod (1 fod eller 30 centimeter) om dagen. Takket være sin hurtige væksthastighed vokser den en hektar om året og vejer 25 gange mere end træ.

Bambus kan hurtigt høstes og genopfyldes og har ingen indvirkning på miljøet. Den kan udvælges årligt til høst og kan regenereres fuldstændigt uden genplantning. Returtiden for investeringsafkastet af de nye sorter af bambus er 3 til 5 år, og det tager 8 til 10 år i forhold til vinstokken, og det tager længere tid end de andre træressourcer.

Bambus kan være en erstatning for træ. Det er et af de mest hårde byggematerialer. Trækstyrken kan sammenlignes med stålets størrelse, endog grafiten. Det kan modstå op til 52 tusind pounds tryk pr. Kvadrat tomme. Den har en årlig vækst på 10-30% år. Sammenlignet med træet 2-5% producerer bambus et meget stort område af råvarer til brug. En klynge bambus kan vokse 200 bambus inden for fem år, men kun et træ kan vokse.

Bambus er et meget vigtigt element i balancen mellem ilt og kuldioxid i det naturlige miljø. Det kan bidrage til at mindske forbandelsen af global opvarmning - kuldioxid. Nogle bambus kan endda bryde op til 12 tons kuldioxid pr. Hektar. Det er meget effektivt at gøre luften meget frisk. Det er den hurtigst voksende mulch for det fattige jordareal, og producerer op til 35% ilt i forhold til samme træområde.


Back